Historie van ons familiebedrijf

Waar het begonnen is
Van 1927 tot 1953 was grootvader Klaas Hospes sr. de eerste havenmeester van de Sneeker Jachthaven B.V. Sneek, gevestigd aan het Burgemeester de Hooppark.

Anno 1932
In 1932 richte zijn zoon, Ids Hospes sr. Jachtwerf Hospes op, gevestigd aan de huidige locatie, Burgemeester de Hooppark 3 in Sneek. De scheepswerf bouwde houten schepen, restaureren en onderhouden van houten zeilboten en stalen zeil- en motorboten behoorde tot de dagelijkse werkzaamheden.
Vanaf de jaren '60 werden er ook zeilboten verhuurd en veranderde de naam in
Jachtwerf & Bootverhuur I. Hospes.

Begin jaren '80
Zoon, Klaas Hospes jr. een fanatiek zeiler, nam het bedrijf in 1979 samen met zijn vrouw Cobie Hospes - de Jong over. De nieuwbouw van houten schepen was niet langer de hoofdtak. Samen breiden zij de verhuurvloot van het bedrijf verder uit met o.a. Victoire zeiljachten en stalen kajuitzeilers.
Vanuit de jachtwerf werd onderhoud, reparatie en (winter)stalling aangeboden. Vanaf 2008 werd de verhuurvloot uitgebreid met stalen motorboten.

2011
In 2011 treedt zoon Ids Hospes jr. toe tot het familiebedrijf. Met expertises op het gebied van zeil- en vaarinstructeur, jachtschilder- en interieurbouw.
De verhuurvloot groeit steeds meer tot de veelzijdige en moderne vloot welke het nu is.
In 2019 treedt ook Ids zijn vrouw Selma toe tot het familiebedrijf.