De mooiste vaarroutes

Vaarroutes in Friesland

Iedere boot heeft haar eigen eigenschappen, houdt rekening met de diepgang, doorvaarthoogte en breedtes bij het uitstippelen van jou route.

Wij adviseren je graag!

Download nuttige Apps

Zoek in de Appstore naar interessante apps op gebied van varen, toerisme in Fryslân en weersvoorspellingen. Hieronder vindt u een paar suggesties.

Draagt u er zorg voor dat u de nieuwste versies download? Updates worden niet altijd automatisch verwerkt.

App KNRM Helpt (gratis)

Met de app KNRM Helpt heeft u nog een manier om te alarmeren op het water. Met de assistentie- of noodknop belt u KNRM Alarmcentrale voor hulp en 112 of de Kustwacht bij nood. Met een vaarplan waarschuwt de app bij te late aankomst en alarmeert hulpdiensten bij vermissing. Volgen van uw vaartocht kan ook. U ziet recente nautische kaarten, actueel weerbericht, golfhoogte en getij. Maar ook havens, marifoonkanalen, vaarwegen en knooppunten in uw buurt. De app is gratis verkrijgbaar voor Android en IOS.

https://www.knrm.nl/helpt

Watersport Fryslan app (gratis)

Een must have wanneer je naar Friesland gaat! Gericht op de watersporters in de provincie Friesland. De app geeft veel handige informatie over sluizen, brugtijden, veilige zwemlocaties en verkeersborden. De app is gratis verkrijgbaar voor Android en IOS.

http://apps.appmachine.com/watersport

Waterkaarten app (betaald)

De waterkaarten app biedt veel verschillende mogelijkheden. Via de GPS verbinding zien waar u vaart. Informatie over tijden van bruggen en sluizen, locaties van jachthavens met jachthavenvoorzieningen en de ANWB watersportalmanak. De kaarten zijn up-to-date. De ANWB waterkaarten app is beschikbaar voor IOS en Android.

https://waterkaarten.app/

Windfinder – Weers- & windvoorspellingen (gratis)

De Windfinder app geeft getailleerde weersvoorspellingen en windvoorspellingen aan. Inclusief actuele windmetingen en weer observaties, om de weersituatie nog beter te kunnen inschatten. De meeteenheden kunnen worden weergegeven in knopen, beaufort, km/h, m/s en MPH. De app is gratis (Pro versie tegenbetaling) voor Android en IOS.

https://www.windfinder.com/apps